Hoe werkt het?

In vier stappen je verhuizing geregeld

KMH Verhuisservice is een handige website waarbij je in slechts 10 minuten je verhuizing kan doorgeven aan alle bedrijven in Nederland. Geen gedoe meer met inloggen op verschillende mijn omgevingen of het risico dat je bedrijven vergeet, maar één website waarbij je al jouw bedrijven kan selecteren en in één keer kan informeren over jouw verhuizing. Dit scheelt je enorm veel tijd en uitzoekwerk.

 Stap 1: Starten

Geef je verhuizing door!
Adresgegevens en gezinssamenstelling

Meer informatie over het veilig achterlaten van jouw gegevens bij KMH Verhuisservice kun je lezen in onze Privacy Statement.

Stap 1: Starten

Adresgegevens en gezinssamenstelling

Bij de eerste stap vragen wij naar jouw huidige en nieuwe adres. Om spookverhuizingen te voorkomen checken wij altijd of het oude adres voorkomt in de administratie van het bedrijf.

We vragen vervolgens naar jouw gezinssamenstelling, zodat we zeker weten dat iedereen meeverhuist :) Blijft er iemand achter met dezelfde achternaam of sta je bij sommige bedrijven met jouw meisjesnaam ingeschreven? Geen probleem! We vragen altijd naar volledige (achter)namen en roepnamen en checken dit gecombineerd met geboortedatum.

 Stap 2: Zoeken

Geef je verhuizing door!Stap 2: Zoeken

Zoeken met handige suggesties en een checklist

Om er voor te zorgen dat je geen bedrijven vergeet en om te voorkomen dat er post op je oude adres blijft komen, helpen wij jou met handige suggesties en een checklist. Je doorloopt verschillende categorieën die wij op basis van andere verhuizingen hebben samengesteld.

Het is altijd mogelijk dat het bedrijf dat je zoekt er niet tussen staat of dat het bedrijf onder een andere naam is vermeld. Mocht het bedrijf met een andere naam in onze database staan, dan geven wij jou hiervoor de juiste suggestie. Bedrijven die je niet kunt  vinden zijn altijd nog handmatig toe te voegen. Deze zullen wij aan onze database toevoegen, zodat er geen enkel bedrijf is dat jij niet kan informeren.

Stap 3: Bevestigen

Geef je verhuizing door!
Zoeken met handige suggesties en een checklist

Zoeken met handige suggesties en een checklist

Op basis van jouw keuzes betaal je de prijs van de benodigde postzegels, inclusief administratiekosten en identificatiekosten. Om te controleren of jij bent wie je zegt dat je bent voeren wij een identificatieproces uit.

Stap 3: Bevestigen

Bevestigen en betalen

Als een bedrijf bij ons is aangesloten wordt deze automatisch en gratis door ons geïnformeerd. Wanneer een bedrijf nog niet bij ons is aangesloten zijn er twee mogelijkheden om jouw adreswijziging aan het bedrijf door te geven:

  1. Per brief
    Wij verzorgen de brieven, doen ze in enveloppen en zorgen ervoor dat het bedrijf een brief ontvangt met jouw adreswijziging en de benodigde gegevens
  2. Zelf doen
    Wij zorgen dat de brieven opgemaakt klaar staan in jouw persoonlijke account. Je hoeft ze alleen nog maar zelf uit te printen en op te sturen.

Identificatieproces
Wij checken aan de hand van de betaling of de naam overeenkomt. Het is daarom noodzakelijk om vanaf jouw eigen rekening te betalen. Mocht je niet in staat zijn een betaling vanaf eigen rekening te doen, dan volgt een alternatief identificatieproces. Medeverhuizers met een leeftijd onder de 18 jaar vallen onder de hoofdverhuizer en volgen ook een alternatief identificatieproces.

Stap 4: Afronden

Geef je verhuizing door!Stap 4: Afronden

Gegevens aanvullen en medeverhuizers informeren

De verhuizing is te volgen via jouw persoonlijke Verhuisservice account. Na betaling en activeren van het account zullen wij de verhuizing in gang zetten.

Het kan zijn dat bedrijven extra informatie opvragen, zoals klantnummer of een meterstand. Via jouw persoonlijke Verhuisservice account kun je deze gegevens snel invullen.

Verhuis je niet alleen? Dan moeten medeverhuizers zich ook identificeren en de verhuizing bevestigen. Nodig ze uit per e-mail met behulp van jouw Verhuisservice account.

Bedrijf vergeten? Geen probleem! Met jouw persoonlijke Verhuisservice account kun je eenvoudig extra bedrijven toevoegen, ook voor alle medeverhuizers!

Geef je verhuizing door!
Zoeken met handige suggesties en een checklist